Kerst

Kerstknutselworkshops

Om de school in een mooie kerstsfeer te krijgen, organiseren wij bij de start van de kerstperiode creatieve kerstworkshops. De leerlingen gaan in gemengde groepjes (groep 1 t/m 8) langs verschillende knutselonderdelen. Zo maken ze o.a. een kerstbakje, -lichtje, -hanger en kersttekening. De oudere leerlingen helpen de jongere kinderen. Ook zijn er een aantal ouders die tijdens deze kerstknutselactiviteit komen helpen. Zo is deze dag altijd een gezellig samenzijn.

kerstknutsel1       kerstknutsel2

Lichtjesfeest Gelselaar

Op een vrijdagavond in december kan iedereen in het dorp 's avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute. Langs deze lichtjesroute zijn kunstwerkjes te bewonderen die gemaakt zijn door de leerlingen van onze school. Zo hebben we al eens per groep kerststalletjes gemaakt met verschillende technieken of keramieke bloemen die dienden als "Lieveling" om iemand te bedanken, te herinneren of een hart onder de riem te steken.

kerststal

Kerstdiner

Op donderdagavond voor de kerstvakantie houden wij op school een feestelijk kerstdiner. Alle leerlingen nemen hapjes mee naar school waarmee een heerlijk buffet wordt gevormd. De ouderraad zorgt voor een feestelijke aankleding, voor lekkere drankjes en een toetje. Voor de ouders is er een gezellig kerstborrel die wordt georganiseerd door de Medezeggeschapsraad.

kerstdiner